dilluns, 3 de març del 2008

Esperit i ànima (R)

Quina diferència hi ha entre esperit i ànima?
Es crea gran confusió, generalment, quan es fan servir aquests termes. Sovint es confonen, aplicant-los indiferentment, ara un, ara l’altre, dins d’un mateix context per designar un mateix concepte. La realitat és que són dos aspectes diferents, i per tant, no representen el mateix. A continuació, les paraules que llegireu, probablement no tots les arribareu a entendre en la seva totalitat, però penseu que les paraules quan es refereixen a aspectes d’índole espiritual, a vegades són limitades. Les diferències són subtils. S’han de sentir, no sempre racionalitzar-les, i d’aquesta manera les “entendreu”.
L’esperit és com ets tu i està relacionat amb l’intel·lecte, en la capacitat d’aprenentatge. A més consciència, més pur és el teu esperit.
L’esperit permet evolucionar l’ànima. L’ànima és aquesta part de tu que et mostra en quin moment espiritual et trobes.
L’esperit és tot el que tu representes pel que ets, i l’ànima és la teva individualitat espiritual que sempre existeix.
L’esperit pot anar variant segons el moment. L’ànima és el grau d’evolució espiritual que et trobes i sempre va evolucionant. A més coneixement i consciència espiritual, més evoluciona la teva ànima.
L’esperit és la clau que permet que la teva ànima evolucioni. Té a veure amb l’intel·lecte, amb la ment, amb la capacitat “d’adquirir” i permet evolucionar a l’ànima.
L’esperit de lluita és la capacitat d’encarar-se amb les situacions. L’esperit guanyador és la sensació i actitud que es té conforme pots sortir-te’n de qualsevol fet o circumstàncies. L’esperit alegre mostra la alegria de viure, sent un estat interior de com vius la vida. Tenir un esperit fort representa la fortalesa interior que es té en aquell moment degut a una “decisió presa”, constantment, per a arribar a portar a terme allò que hom creo.
L’esperit, per exemple, de la mare Teresa de Calcuta, representa la imatge que tenim i que en cadascú de nosaltres pot haver variacions segons la veiem. El seu esperit seria el conjunt de la seva manera d’actuar i veure la vida, i aquesta impregnació energètica en ella és el que composa, el que s’entén, el seu esperit. Quan sentim o podem “veure” el seu esperit tindrem la sensació de “generositat, senzillesa, altruisme, coratge i amor pels altres.” El seu esperit ens transmetrà aquests aspectes, i per tant, haurà permès que la seva ànima hagi pogut evolucionar espiritualment.
L’esperit té a veure amb un aspecte d’actitud, presa de decisions i enteniment sobre els fets, què fer i com fer-ho; per tant, l’esperit té a veure amb la intel·lectualització de la vida. És el que pensa, decideix, assimila i actua, enlairant d’aquesta manera, a l’ànima que “serveix”. Vindria a ser com la part intel·lectual de la nostra espiritualitat, i l’ànima, la nostra veritable essència espiritual que mostra el grau d’evolució que ens trobem . És aquella part que mostra en quin moment de la nostra existència ens trobem, alimentada per l’esperit.
Tenir un esperit sa, és algú que actua “perquè creo que així ho ha de fer”, i amb el temps, amb naturalitat perquè ja ho tindrà integrat en ell, d’una manera amorosa a la vida, o en algun dels seus aspectes. Un mal esperit és “algú” amb poca “o gens” consciència espiritual. Un esperit evolucionat és aquell on la seva consciència espiritual és plena i el grau d’amor adquirit, pur i incondicional, és gran.
L’esperit té a veure amb una ment divina. L’ànima és el fruit, la conseqüència del nostre esperit. Aquest l’alimenta i la fa créixer.
La essència, l’esperit de Crist torna a ser entre nosaltres, tal com Ell va dir en el seu temps que tornaria. És la essència Crística, la energia de la Nova Era, la que s’ha instaurat entre nosaltres amb el canvi de mil·lenni.
L’amor ha tornat, i ara, és possible la sanació del ser humà i del planeta.
L’esperit de Crist és en nosaltres.
El ser humà cada vegada vol conèixer-se més i busca i busca respostes a la seva vida. Que no us heu adonat de les vostres inquietuds espirituals d’un temps cap a aquí? Que no us heu adonat dels canvis que s’han produït a la vostra vida des del canvi de mil·lenni fins els nostres dies, i sobre tot, des del 2003? Que no us adoneu dels canvis a la Terra que s’estan produint des d’aquest any?
L’amor ha tornat a la Terra i aquest està obrint el camí cap a la sanació i el benestar en els cors de la humanitat i del planeta.
S’ha obert la porta d’unes noves energies, de la Energia Crística, i aquesta porta canvis, i encara en portarà més perquè el ser humà pugui sentir l’amor en ell i gaudir d’una vida plena de benestar i felicitat.
Ha arribat la hora, i l’esperit diví es manifesta. Obra la porta de la teva espiritualitat i escolta el teu cor: ell et parlarà.
El teu esperit absorbeix i la teva ànima es nodreix, cada vegada més, de l’amor de Déu en tu.