dilluns, 8 d’octubre del 2007

La paciència

Una vegada, un àngel li va preguntà a un altre que feia més temps que va ser enviat al planeta Terra per a ajudar a la humanitat:
- Com és que el ser humà té poca paciència?
- Tot ho volen en el moment. Ells li diuen “la vareta màgica” per a aconseguir allò que volen. Quan se’ls ocórrer demanar una cosa, exigeixen la seva materialització en el mateix instant o en el moment que ells indiquen. Volen que tot s’adapti al seu ritme i quan els vagi bé a ells.
- Pobres!
- La paciència és confiar en el procés.
- Però, que no saben qui són?
- Des que sóc amb ells he anat veient el seu procés, però els seus passats encara els hi pesa molt. Hi ha qui ha aconseguit alliberar-se de com “l’han arribat a fer”, però hi ha aspectes de tipus emocional que no s’adonen que encara els frena en el seu avanç. Les seves famílies terrenals tenen un gran paper en el seu aprenentatge, i sovint, és el darrer esglaó per a arribar a ser ells mateixos. Aquesta incapacitat inicial de mostrar la seva divinitat els acompanya la resta de la seva vida fins que.....
- ........s’adonin que són com nosaltres.
- Exacte!- li respon fent-li un somrís. (Pausa) Hem de ser pacients amb ells, perquè malgrat tot, van avançant.
- I la paciència?
- És amb ells mentre no s’adonin que poden i es coneixin.
- I si són pacients però no aconsegueixen allò que volen?
- Hauran aconseguit allò que la seva ànima volia: aprenentatge!.

La paciència és una característica d’un ser il·luminat. Ell sap que tot és fruit de l’amor i el pla diví.
La paciència ve abraçada al portar a terme allò que el seu cor li ha dictat. El ser flueix i la seva espiritualitat es manifesta sabent que allò que ha sentit que ha de fer, serà.
La impaciència són pors, resistències a canviar. És no acceptar el procés d’aprenentatge que comporta el caminar per a arribar a la resolució, quan el més important és viure els passos a fer. El final només és una conseqüència d’aquest procés. A més resistències, més dolorós és el trajecte. Aquest, per altre cantó, pot ser més o menys llarg segons el que has demanat i el teu grau de puresa espiritual. La teva actitud davant del procés és clau.
La paciència apareix com a mostra de naturalitat, saviesa i comprensió que tot serà. Confieu i seguiu la guia del vostre cor.