dimecres, 10 de juny del 2009

El penjador


Entrant en una i una altra casa, m’he adonat que les persones, després de venir de fora, i entren a la seva llar, al seu espai conegut, pengen el que porten en un penjador. Deixen els seus abrics, les seves jaquetes, potser les gorres o bufandes, el bolso, i tot allò que portin i que ara, en aquest espai ja no necessiten. La gent, quan arriba es treu tot allò que ha necessitat, però ja no ara. Què és d’important un penjador!!
Tots hauríem de tenir un penjador a casa nostra per a deixar tot allò que no ens permet sentir-nos còmodes. Poder deixar les tensions, les preocupacions, dolors, mals entesos, la ràbia, les penes i la solitud. Ja tens un penjador a casa teva?
Quan arribem a casa ens sentim com si ja ens poguéssim deixar anar i ser nosaltres. Descarreguem tot el cansament i ens traiem totes les aparences que hem mantingut al llarg del dia. Tot, absolutament tot ens alliberem perquè ja no té cap sentit portar-les quan estem a Casa.
És curiós com a “Casa, enlloc”. Per què només ens deixem anar quan arribem a la nostra llar? Per què no anem tot el dia sent nosaltres? Què bo és tenir un penjador a l’entrada de casa per a deixar tot allò que no ens cal per a ser nosaltres!
A la vida passa el mateix. Hem d’aprendre a “penjar” i desfer-nos de tot allò que ens limita i no ens deixa ser nosaltres. El nostre interior, la nostra casa, necessita estar en pau i sentir-nos relaxats i tranquils per a poder manifestar tota la nostra essència i poder dir: Sí, Jo Sóc Jo!!!
Quan no ens traiem i pengen allò que ens “hem posat” per a “protegir-nos”, sempre anirem com amb por, perquè no podrem mostrar tot el nostre potencial. Quan tu no ets tu, un es tanca en sí mateix i el desgast creat a la nostra vida és gran. Quan més ens cansem de portar allò que no ens pertany per naturalesa, més qualitat de vida restem a la nostra existència. Els malestars que vivim només són degut que portem un excés d’equipatge amb nosaltres i necessitem alliberar-nos d’ell. Què tal si ens el traiem i el deixem al penjador?. Què tal si anem lleugers portant només allò que ens fa sentir bé i poder-lo manifestar: alegria, amor, tendresa, bon humor,...?
Cal que tots tinguem un penjador, o uns quants, per a poder deixar tot allò que no és necessari que portem, perquè en el fons, no ho necessitem per a ser nosaltres. Pengeu-hi tot el que no us fa sentir bé.
Per a entrar a casa vostra, el vostre interior, només cal serenitat, calma, amor i despreocupació, sabent que tot el que necessitareu us serà donat. Què tal si sentiu això tota l’estona, estigueu on estigueu? Per això serveixen els penjadors, per a poder ser vosaltres i us pugueu alliberar de tot allò, que en el fons, no us cal.
Per a ser vosaltres només necessiteu amor i confiança conforme tot està sent pel vostre major bé. Us arribeu a imaginar si només això es necessités? Doncs, bé, així és. Escolteu el vostre cor que ell us dirà què despendre-us per a ser del tot vosaltres, mostrant la vostra majestuositat com a ser divins que sou. Traieu-vos tot el pes i càrregues que no us són necessàries, només per viure a l’exterior, quan tot el que necessiteu es troba en el vostre interior. Llavors, res us faltarà i no necessitareu protegir-vos del què se us donarà, perquè tot vindrà arrel de la vostra voluntat amorosa.
Un bon penjador, us permetrà alleugerir la càrrega de la vostra vida.
Clar que sí!