dijous, 22 de maig del 2008

Reiki

Avui voldria escriure unes paraules sobre Reiki. Potser algun de vosaltres ja sabeu el què és, però m’agradaria aclarir i fer unes anotacions sobre el què és Reiki en veritat.
Hi ha qui diria que és una tècnica de sanació natural. També hi ha qui podria arribar a dir que és un sistema de sanació natural basada en una imposició de mans. Bé, quedant-nos amb aquests titulars és no entendre el què és Reiki.
Reiki pot ser un aprenentatge o una teràpia, o les dues coses. S’han dit moltes coses, però el veritable sentit del Reiki és l’amor. Si haguéssim de definir, segons la seva veritable essència del què és Reiki, hauríem de tenir present els següents punts:

Reiki és un camí cap el despertar interior
Reiki és una porta cap l’autoconeixement
Reiki és sanació (emocional, física, mental i espiritual)
Reiki és una manera de viure i actuar davant la vida des de l’amor.

Quan algú va que se li faci una sessió de Reiki, va predisposat a sentir-se millor. En el fons, quan se surt d’una sessió, un sembla haver alliberat tot el pes feixuc que portava a sobre, les preocupacions, tensions i fins i tot, el dolor que podia haver tingut en un principi.
Tothom pot fer Reiki. Tothom està capacitat per a mostrar part del seu potencial espiritual, perquè Reiki és una connexió amb la seva essència espiritual i un aprenentatge de com poder-la fer servir.
Quan parlem de Reiki, estem parlant d’amor, de l’energia espiritual que tots som i ens envolta. És aprendre a canalitzar-la per a crear equilibri allà on es necessiti, sigui una persona, un animal, una planta, situació o el mateix planeta. Reiki serveix per a tot, perquè és amor, i aquest el podem destinar cap allà on vulguem.
Viure amb Reiki és tenir una actitud amorosa davant la vida desitjant el millor per a tots, començant per a tu mateix/a. Tu pots donar-te Reiki, pots equilibrar-te, i també als altres. No només és pels altres, com hi ha terapeutes que ho fan. S’obliden d’ells i no revisen les seves energies per estar en tot moment a punt per a ser un canal obert, net i pur perquè el “pacient” (que pot ser un mateix) prengui contacte amb la seva divinitat i així poder sanar, creant l’equilibri que necessita el seu cos i el seu esperit.
Reiki no és una tècnica, és molt més que això: És una manera de viure al servei del Pare les vint-i-quatre hores al dia. No és un servei a hores, una tècnica que s’aplica en horari laboral i ja està. És tot un lliurament al servei del planeta.
Prendre consciència del nostre paper com a sanadors, terapeutes de Reiki, implica una responsabilitat espiritual de cara a la humanitat. Hi ha qui, però, només es queda en la forma, en la tècnica apresa d’unes posicions de mans, quan això només és una part de la forma del què és Reiki. El que predomina és el fons i la connexió espiritual amb un mateix.
La veritable sanació succeeix quan un connecta amb el seu “metge interior”. En el fons, la sanació és autosanació. És quan la persona obra les portes del seu interior i permet que l’amor l’equilibri. Només l’amor pot sanar. Reiki és amor. Reiki és responsabilitat, i només aquells que es responsabilitzin de la seva vida podran gaudir d’una perfecte salut, a tots els nivells (físic, mental, emocional i espiritual), perquè el veritable benestar es troba a dins de cadascú, no et ve de fora. Mentre un no es responsabilitzi de sí mateix, amb el temps, tornarà a manifestar els símptomes de desequilibri que l’ha portat a fer-se una sessió de Reiki.
Reiki és una porta d’autoconeixement que et porta a despertar aspectes del teu potencial espiritual com a ser diví que ets.
Reiki és puresa, no xamanisme, malgrat la major part de la seva transmissió que un mestre de Reiki fa als seus alumnes ho fa des de la vessant xamànica.
Reiki és la unió de tu amb el Pare, la teva divinitat, i deixar que Ell/a actuï a favor de qui ho necessita, podent ser tu mateix/a. Res més que això per a crear pau i harmonia en el teu cos i esperit. No calen cap ritual, ni parafernàlia (símbols, olis, altars,....) per a deixar que l’amor sigui en un. Ets tu i el Pare.
Malauradament, encara es continua realitzant la formació de Reiki des de la vella energia, des del xamanisme, però l’època del xaman ja ha acabat. Ha arribat l’hora de l’energia crística, l’energia de la nova era. El poder resideix dins de cadascú, de la divinitat que tots som, no estant supeditat a uns elements externs com els que acabo de nombrar anteriorment. L’amor és directe i pur. No necessita intermediaris físics (encens, espelmes, togues, .....)..
És des de la puresa, des d’una predisposició incondicional, que es produeix la sanació, perquè tu, cadascú, és part de Déu. i res més necessitem per a crear equilibri a les nostres vides, només el connectar amb aquesta part divina que tots som. El camí de l’autoconeixement ens portarà amb nosaltres mateixos.
Reiki és una porta, de tantes que hi ha per a saber fer servir l’energia pel nostre propi benestar i el dels altres. És aprendre a ser conscients que tu ets un ser espiritual i que aquesta energia espiritual pots emprar-la per a crear el bé al planeta i tot aquell que l’habiti.
El camí de l’autoconeixement ens portarà a la nostra plena integritat i saviesa, i Reiki és una porta oberta que ens permetrà arribar a conèixer-nos una mica més a l’aprendre a fer servir l’energia que som.
Reiki és la sanació a través de l’energia crística, una manera de viure des de l’amor al servei de tot allò o tots aquells que ho necessitin. Quan més sentis l’amor en tu, més amor podràs donar.
Estima’t i coneix-te!
Aquest és el camí de la veritable sanació.