dijous, 1 de maig del 2008

En la senzillesa resideix la grandesa

En el moment es adonem quan ens trobem davant d’un ser especial, un gran home. La seva presència ens il·lumina amb el seu estar i discreció, amb la seva intervenció oportuna i la seva senzillesa. No destaca. No es fa notar. No és més que els altres, però tots saben que es troba allà. Potser tingui un somrís per a aquell que ho necessiti, per a tots, però serà manifestació de sentir-se un amb tu, d’haver conegut al llarg dels segles i ara torna a estar davant teu, al teu costat, per a reconèixer-te i saludar a la teva ànima.
No destaca quan es troba en un grup, però a la vegada, tots saben que és amb ells. Les seves intervencions poden ser minses, però les paraules escoltades. Els teus ulls poden anar cap els seus, i ell et respondrà amb serenitat i acolliment. Allà on es troba posa pau i benestar.
Un home d’aparença com els altres camina per la vida, sabent on li porten els seus peus. En el silenci de la magnitud del seu interior, avança entre l’aire del seu procés terrenal. És en aparença com qualsevol, però la seva expressió i la seva llum el delaten. Les seves energies abracen a tot aquell que se li apropi. La gent vol estar amb ell, i amb la seva ànima oberta, els rep en el silenci i l’amor.
Algú com tu es barreja entre la gent del carrer i entra en les botigues per a proveir les seva despensa. Fa el que un ser terrenal necessita realitzar per a cobrir les seves necessitats bàsiques, però hi ha en ell alguna cosa especial, perquè tot ho fa amb la naturalitat de saber que un regal li ha estat donat. Se sent agraït per tot el que la vida li dóna. Se sent afortunat per saber qui és i viu cada dia com una oportunitat que l’univers li ofereix per a apropar-se més a la seva divinitat.
És algú semblant a tu, però amb la diferència que la seva actitud davant la vida és d’agraïment i humilitat. Sap que sap, i per això, parla poc.
Hi ha sers com aquest que acabo de descriure en tots els continents. Es troben barrejats entre la població on són, però ells saben el que són, i sovint passen desapercebuts. Els altres el veuen com un més d’ells. Aparentment són com nosaltres, però ells saben qui són i realitzen el que han vingut a fer en aquest planeta anomenat Terra.
Quan algú se li apropa, és llavors quan pot notar que es troba davant d’algú especial, ple d’amor i llum. És quan es dóna compta de la seva expressió serena i actitud tranquil·la. Pot ser de poques paraules, però les adequades per a aquell moment. No destaca. No presumeix, senzillament es manifesta i gaudeix amb cada oportunitat que se li ofereix. Fa de la vida el seu passeig triomfal de la seva divinitat.
Algú, aparentment com nosaltres, es troba en el nostre entorn, portant pau, llum i l’amor cap a tots els homes. No es distingeix per les seves robes i ostentacions. Viu en la més absoluta discreció i humilitat. Potser no tingui, a vegades, per a cobrir les seves necessitats, però ell no es queixa perquè sap que de lo essencial està sent proveït per a fer el que ha vingut a fer. Té una paraula, la justa i adequada per a aquell que ho necessiti. Pots estar a prop d’ell i estar senzillament al seu costat sentint la seva companyia i acceptació. Ell t’envoltarà amb la seva essència i sentiràs el benestar i la protecció de ser al costat d’algú que sent l’amor de Déu en el seu interior. Et trobaràs bé al seu costat, i sabràs que et trobes davant d’un ser especial, aparentment com d’altres, però l’energia que despendrà només podries definir-la com de “no és d’aquest món”. Ell et somriurà en el silenci, i amb el seu mantell celestial, t’abraçarà donant-te amor, comprensió i coratge.
La veritable grandesa del ser es troba en el seu grau de senzillesa.