dijous, 15 de novembre del 2007

Esborrar el dolor del nostre passat

A tots els que us trobeu ara, aquí davant, llegint aquestes paraules:


Déu n’hi do el que heu hagut de viure per a arribar al dia d’avui. Recordeu els temps del vostre passat? Potser, amb el que sabeu ara, si fóssiu en aquells temps, no faríeu el que vau fer o esborraríeu aquell fet que us va aportar malestar. Què tal tenir una goma d’esborrar per a treure del nostre passat tot allò que ens va fer mal? Us ho imagineu? Tenir una goma per a treure tots aquells esdeveniments, situacions, que vau sortir malparats/des podria ser un gran invent. Us imagineu no haver viscut aquells moments? Què ve, oi? Parlem-ne.
Continua imaginant-te que tens aquesta eina que et pot permetre treure de la teva vida tot allò que, ara sabent-ho, t’ha aportat dolor, del tipus que sigui. Quins moments esborraries? Pensa en algun d’aquests moments abans de continuar llegint. (Pausa).
Una vegada recordis aquells instants, imagina’t que agafes la goma i ho esborres. Què hagués passat si no haguessis viscut allò?. Com hagués continuat la teva vida?. Pensa en cada fet succeït, i a l’igual que has fet en el primer fet, fes-ho amb els altres, és a dir, esborra’ls de la teva vida. Llavors pensa: haguessis arribat fins on ets ara? Tot el bo que t’ha passat arrel d’aquells fets els haguessis viscuts? Haguessis arribat a ser tal com ets ara? Et sents bé en aquests moments del teu camí?
Es probable que la majoria de les respostes, potser excepte la darrera, hagin estat que no. Penseu bé. Si fins i tot la última resposta també ha estat negativa, ... perfecte!, ha arribat l’hora de donar passos cap a tu. Veus? Fins i tot, encara estant malament, se t’ha portat a un punt de donar-te que has de fer canvis a la teva vida. Que no ho creus? Bé, doncs continues en el bon camí per a adonar-te que així ha de ser.
Tornem als fets del nostre passat. Tot el que has viscut t’ha ofert l’oportunitat d’anar-te forjant fins arribar al ser que ets ara. No podem arribar a un punt, a un esglaó, si no hem passat per l’anterior. Cada passa et porta més enllà i a una de nova. A la nostra vida no hi ha res que visquem que no serveixi. Cada situació manifestada ens aporta una experiència i aquesta ens porta a una altra, i aquesta a una altra, i així fins arribar als nostres dies. Tu ets el fruit d’uns fets encadenats, els quals t’han portat a ser com ets. Allò que en el seu moment et va fer sentir malament, només va ser un pas més per a arribar a un punt per a decidir-te “ser tu”, per tant, si haguessis esborrat aquell o aquells fets tu no hauries creat al ser que ets ara. No podem evitar el trobar-nos amb allò que la vida ens dóna, perquè cada situació és un regal, una oportunitat per a arribar a connectar amb el veritable ser que som. Tu ets fruit del que vas viure i com ho vas viure. Torno a preguntar-te: segur que encara vols esborrar algun fet viscut? (Pausa). Si la teva resposta continua sent sí, és que encara estàs lligat/da al dolor d’aquells moments. Necessites alliberar-te d’ell i crear pau dins teu. El patiment del nostre caminar només són recursos per a aprendre a ser nosaltres. Davant d’aquest fets, només tenim dues opcions: el deixar-nos emportar per ells (paper de víctima), queixant-nos i patir innecessàriament, o encarar-lo (responsabilitzar-nos) i acceptar des de la serenor el procés que ens aporta, mentre aprenent d’ell (connectar amb el nostre poder).
A la nostra vida ha aparegut el dolor de diferents maneres, però no ens hem d’aferrar a ell, sinó alliberar-lo, gaudint del nostre present i aprenent de la situació. Cada malestar viscut és una porta oberta per a arribar a nosaltres i així, poder gaudir de la vida. Si ara, encara pateixes a la vida, és que no has traspassat aquesta porta de la felicitat que t’ha aportat els moments de patiment.
Avui pot ser un bon dia per a començar a caminar cap a tu, alliberant-te del teu passat i començar a conèixer-te i saber quin és el teu veritable potencial i, d’aquesta manera, poder manifestar el teu poder interior. Quan així sigui, haurà estat fruit del teu passat.
No creus que ha arribat l’hora de dir prou de patir i deixar-te anar amorosament als braços de la vida?. Ella no et farà mal, només vol el millor per a tu. Ets tu qui penses que et pot fer mal, no ella. Prova-ho!
Tot va bé a la nostra vida. Tot va bé. No temis i ves al teu interior, perquè el teu cor et parla. Escolta’l! Senta’l i fes cas el que et diu. Ell t’ajudarà a alliberar la pena, la tristesa i el malestar que pot haver en tu en aquests moments. Potser ja has après a sentir-lo, enhorabona! , continua així, que cada vegada et parlarà més clar i la felicitat apareixerà més notablement a la teva vida.
Tot va bé.
No estàs sol/a.
Que l’Amor i la Pau siguin en tu.