dijous, 4 de novembre del 2010

El millor canvi

Una vegada, vaig sentir en boca d’una amistat:

- “La veritat és que tot continua igual. Torno a tenir la sensació que no hi ha res que canviï a la meva vida. Amb el que m’agraden els canvis a mi!!!”

A la vida no hi ha res que no es trobi en moviment, potser aparentment pugui semblar que una situació està aturada, però res està parat. Tot segueix el flux de la vida.
Tots ens trobem en un punt, on molts podeu tenir la sensació que esteu com bloquejats, aturats i en la vostra vida sembla que no hi hagin canvis. Res més lluny de la realitat.
M’agradaria comentar-vos que la nostra actitud, a vegades, és la que no ens permet veure els resultats planificats i esperats. És la nostra actitud la que ens obra les portes de poder veure el moviment del nostre procés i apreciar com la vida està del nostre costat.
Allò que atraiem és fruit del nostre interior. Atraiem allò que som. La por atrau més por. El recel, situacions de desconfiança. La manca d’autoestima, una vida plena de dolor i impotència. Energies iguals s’atrauen i això fa que nosaltres, com a sers energètics que som, amb una energia concreta segons la nostra manera de ser en cada moment, atraiem situacions i persones segons som.
Sembla que en la teva vida res canvia?
Què has canviat de tu perquè tot sigui? Potser t’has estat lamentant o rondinant constantment perquè les coses no eren quan tu volies? De quina manera has canviat per a atraure a la teva vida allò que vols?
Vols canvis? Canvia tu!!
Aquest és el millor canvi que pot succeir a la teva vida. Canviant tu aconseguiràs la clau mestre que obrirà totes les portes que hi ha a la teva vida. Vols amor? Estima’t i obra’t. Vols prosperitat? Sent-te pròsper i mereixedor. Dóna’t permís per a acceptar el que la vida et dóna.
El millor canvi que hom pot arribar a fer a la vida és canviant ell, arribant a ser ell, obrint el cor i coneixent-se. Obra¡t a la vida, i tan se val el que t’hagi succeït fins ara. El present ja no és el mateix que en el teu passat.
Hi ha massa impaciència per a aconseguir el que es vol.
Algun cop m’han arribat a dir:
- Però Jordi, ja porto temps així. Fins quan estaré amb aquesta situació? Jo vull tenir el que vull ara, no als 80 anys!
Jo us dic: tardaràs el temps que tardis en canviar tu. Obra’t a la vida i no vulguis exigir, perquè no se’t donarà allò que demanis, sinó allò que necessitis. El que estàs vivint és, d’alguna manera, una petició teva perquè puguis aprendre i avançar cap el teu objectiu. Quan així sigui, desbloquejaràs la situació i tot fluirà, perquè un altre aspecte a tenir present per a aconseguir el que volem a la vida, és l’aprendre a fluir. Sí, fluir!
Què vol dir fluir? Deixar que tot segueixi el seu curs i confiar que se t’està portant cap el teu major bé. Deixant-lo fer un s’adonarà si està anant bé o no. S’ha acabat el temps de la lluita i l’esforç. Observa el que passa a la teva vida! Observa aquell aspecte que no està anant com tu voldries! Les coses perquè siguin, han de fluir, i quan així no és, és perquè hi ha alguna cosa en tu que ho està aturant. Ah!, m’oblidava i és fonamental: Tu has de ser tu, has d’anar obert de cor i tranquil. De res serveix exigir a l’altre que s’adapti a tu quan tu no poses de la teva part.
Volem que la feina ens vagi bé o tenir feina, en canvi, continues pensant que trobar feina és molt dura o que val més quedar-se amb el que tens perquè els temps són molt difícils. Amb aquesta mentalitat bloquegem el procés, el millor per a tu.
Volem tenir una meravellosa relació de parella, però en canvi tenim una actitud tancada davant la vida i pors a fracassar, doncs això és el que atraurem, a algú que no voldrà donar el pas segons tu vols.
Volem que tot ens vagi bé, però nosaltres no anem bé. Com voleu que la vida us doni allò que demaneu quan el que esteu fent és, en el fons, el contrari? Que la teva actitud sigui íntegre i oberta al teu entorn.
Pot passar, també, que la vida us doni just allò que heu demanat, però com que vosaltres no esteu preparats per a rebre-ho, no us heu adonat que ho teníeu davant i l’heu passat de llarg. Quan no estem preparats, no ens adonem de l’oportunitat, única, que la vida ens dóna. Només ens fixem en allò que és semblant a nosaltres. Així som, això atraiem. La nostra vida és la llei d’atracció, i atraiem segons nosaltres som en veritat, no segons aparentem.
No us heu de desanimar quan veieu que teniu moltes ganes d’obtenir alguna cosa a la vida i no està sent així, fins ara. Tot és possible, en relació a la vostra felicitat i benestar.
El canvi més rentable de la teva vida és canviar per a ser tu, i tu, no ets qui et mostres i vius aquestes situacions de mancança, incomprensió o poca estima.
Estima’t i sigues tu. Obra el teu cor. Desperta la teva consciència i flueix. No programis. No organitzis la teva vida. No vulguis que la teva vida sigui basada en estereotips o formats des del raciocini, perquè tot això és limitació. No controlis. L’univers et té preparat alguna cosa o persona molt més gran que el que tu has demanat. Si et deixes anar a la vida i sents la calma i l’amor dins teu, amb el temps, ho rebrà. Depèn de cadascú el temps a aconseguir-ho segons el grau de resistències i pors que un pugui arribar a tenir. Per a aconseguir, primer s’ha de deixar anar. Ja has deixat anar el que havies d’alliberar-te? o encara mantens la mateixa actitud donant un pas cap a l’exterior? Aquest pas, segurament, només t’aportarà un aprenentatge. Aprèn del què et passa. Moltes vegades donem passos adequats, però en la direcció equivocada. Escoltem el nostre cor i no tinguem por a deixar-nos anar al flux de tot el bo que la vida ens té preparat.
La millor inversió que hom pot arribar a fer és seguir el camí de l’auto coneixement i l’obertura de cor. Anar perdent les pors ens alliberarà dels obstacles del nostre camí. M’agradaria fer servir una expressió d’algú que en el seu moment va dir:
- El que necessito és llençar-me al buit.
Aquest és el canvi que heu de fer: perdre les pors i tenir una actitud d’obertura cap el món, no només en algun aspecte. Deixeu de voler controlar la vostra vida. Fluïu i escolteu el vostre cor des de la calma. Ell us portarà a la consecució del que voleu. Tots podeu. La vostra vida pot canviar d’un dia per l’altre. Només cal que us predisposeu i us llenceu.
No hi ha res que no podeu aconseguir. Si fins ara no us ha anat bé, no defalliu perquè us trobeu en el camí i la vida us dóna les oportunitats per a alliberar-vos de tot allò que us priven tenir i gaudir dels vostres anhels.
Ens trobem en temps de canvi, i aquest t’està esperant. Ja et té reservat el que li vas demanar i més, però tu has de ser tu per a arribar a ell.
El que tu vols,depèn de tu, i no estàs sol. Tu pots. Obra’t!

Que l’Amor, la Pau i el coratge siguin en tu.