dilluns, 11 de setembre del 2023

La mestria dels animals


 

Una vegada un ser que ja portava un temps aquí en aquest pla terrenal s’endinsà a la natura per a sentir el silenci i la bellesa que ella desprenia.

Després d’una estona en mig d’ella, va veure un cargol sobre una petita roca. Se li apropà i li preguntà:

-         Cargol, què es la vida per a tu?

El cargol el va mirà i li digué:

-         La vida és viure cada instant, gaudir de tot allò que puguis fer a cada moment; i quan vegis que la situació no es correspon amb la teva diversió, ves al teu interior.

Llavors, aquest ser, després d’escoltar aquestes paraules, va voler asseure’s una estona sota la copa d’un arbre. Allà escoltava la melodia dels ocells, havent un acolorit que es va aturar davant d’ell.

El ser el va veure, el mirà i li preguntà:

-         Escolta estimat ocell, em podries dir què és per a tu la Vida?

L’ocell no deixà de mirar-lo i li respongué:

-         La vida és aprendre a volar, i al fer-ho, podràs veure tot el que necessites a la teva vida per a portar-lo a terme i obtenir la visió de la realitat de tot el que existeix.

Quan s’aixecà de sota l’arbre, aquest ser es dirigí a un estanc que havia a prop d’allà, i arribant a ell, va veure com una tortuga estava sortint de l’aigua. Quan hagué sortit del tot, se li apropà i li preguntà:

-         Estimada tortuga, què és per a tu la vida?

Ella li respongué:

-         La vida és no anar de pressa, sinó anant amb la teva serenitat allà on vagis, gaudint i poder fer tot allò que la vida t’ofereixi. Llavors delecta’t amb tot allò que facis, perquè arribaràs a trobar tot el que necessitis, i quan no sigui així, veient que la situació és suposadament adversa, llavors ves al teu interior.  

El ser quedà impactat a l’escoltar per segona vegada, el què fer en moments determinats. A continuació va fer un sospir i tancà els ulls. Sentí en el seu interior tot l’escoltat en aquesta estància a la natura i s’adonà de quina havia de ser la seva nova actitud i el què fer per a la nova vida tan desitjada per ell.

Tornà a obrir els ulls i ja no va veure a la tortuga davant d’ell.