dijous, 21 de gener del 2016

Sobre la Llum

Avui vull escriure-us sobre una petició que se’m va fer de Marco G, de Bolívia. Em deia si podia escriure unes paraules sobre:

La Llum il·lumina o cega segons l’actitud de l’estudiant”.

Abans d’endinsar-nos a la qüestió presentada hauríem d’entendre què s’entén com a Llum. Dins del context espiritual, segons la font, pot no tenir el mateix sentit que una altre, per això, m’agradaria explicitar què s’entén com a Llum, dins del nostre procés d’ascensió.
LLUM, entenent-la com una direcció, alguna cosa a on dirigir-nos, representa la VERITAT de la nostra existència: “anar cap a la Llum (la Veritat)”; “portar-la a la Llum (el lloc adequat que una ànima ha d’estar una vegada desencarnada)”; “vull trobar la Llum a la meva vida (trobar el sentit, la Veritat del meu procés per a conèixer-me més i poder seguir el camí correcte per a mi en aquests moments)”; “vull viure en la Llum (sentir la connexió en tu per a prendre les decisions adequades, basades en l’Amor)”; ...
La Llum del nostre procés és la guia emanada del nostre cor, guiant-nos i mostrant-nos el camí a seguir.
Quan parlem de la Llum, estem parlant de tenir clar el què fer i cóm actuar davant les situacions de la nostre vida. Aquesta claredat, i aquesta presa de decisió estaran basades en l’Amor. “La Llum s’ha fet en mi”, el que vol dir és que vas poder sentir aquell qui tu ets en veritat. El fet de sentir aquell qui tu ets, la teva veritable essència, llavors la teva vida pren un altre sentit, perquè la teva visió d’ella deixa de tenir present el teu passat, com a ser de present que ets perquè l’Amor és present, no passat ni futur. Quan estimem o sentim l’Amor, ho estem fent ara i aquí en el nostre present, en aquests instants, per tant, voler trobar la Llum a la vida d’un és sentir l’Amor en un mateix perquè ell et guiï, sent alhora, la teva protecció davant el teu propi procés. Recordem que l’Amor tot ho pot, per tant, allò que sentim en el més profund del nostre interior,....és possible.
Viure en la Llum és viure sent un mateix.
Relacionant aquestes paraules amb la petició del nostre germà Marco sobre l’escriure unes paraules relacionades amb la Llum i la repercussió que pot arribar a tenir en cadascú, us diria que tu ja ets Llum, i que el procés de recordar qui ets en veritat anirà intensificant la brillantor que ja som.
Ens trobem en temps de mostrar la nostra essència, i per tant, de viure, ja no des de la ment, sinó des del cor. La ment ja no té el paper principal que se li ha anat atorgant fins ara, sinó que el seu veritable rol és el de materialitzar allò que el nostre cor ens dicta.
Cada ú segueix el seu procés i al seu ritme. No tots el segueixen per un igual. Hi ha qui necessita més temps que d’altres, i hi ha qui avancen en el seu procés d’una manera més accelerada. A què és degut aquests ritmes diferents si tots tenim el mateix potencial i energia que ens recolza? La resposta la trobarem en el procés d’evolució de la nostra ànima.
És cert que tots podem i som capaços d’arribar a nosaltres mateixos, però no tots estan disposats de la mateixa manera per a arribar a un mateix.  La predisposició no és la mateixa, i això representa que hi ha sers que tenen més resistències que d’altres. El treball del perdó i de l’alliberament del nostre passat és primordial per a poder arribar a nosaltres, a conèixer quina és la nostra veritable essència i donar els passos per a començar a manifestar-la.
No tots estan disposats a acceptar la veritat (la Llum). Gran part de la humanitat encara està atrapada en el seu passat. Per sort, ens trobem en temps que, si volem, ara podem, i per tant, tot aquell que vulgui alliberar-se de qui no és, ara pot fer-ho.
Són les pors les que ens priven d’aconseguir la felicitat i d’arribar a nosaltres. El nou pot espantar, però els resultats a obtenir poden portar-nos, com es diu, “a la glòria”, mai millor dit. Tu ets Llum, Amor i el Far per a molts del teu entorn. La teva sola presència pot ajudar als altres que siguin ells. Allà on ets té a veure amb el teu camí de vida i la teva evolució personal. Per tant, tu pots il·luminar el teu entorn i facilitar que aquells que necessitin d’una Llum que els permeti veure el seu camí interior, puguin trobar la seva nova vida. Tots estem relacionats i UNITS. Tots som GERMANOR.
Quan algú vol trobar el seu sender vers ell mateix, només ha d’anar al seu interior i començar a acceptar el que sent. Aquest sentir li indicarà què hem de deixar anar i què fer, quins passos donar vers la nostra llibertat, felicitat i integritat.
El tema que em vas proposar, estimat Marco, estava relacionat sobre si la Llum il·lumina o cega, tenint present l’actitud de cadascú, segons les teves paraules inicials “d’estudiant”.
Entenent la Llum com la Veritat de la nostra existència, la Llum il·lumina la nostra vida, permetent-nos veure i entendre millor el sentit de la nostra vida i els moments actuals que vivim, sent els de cadascú diferents als de l’altre. Molts accepten aquesta veritat i arriben a recollir els fruits de l’amor en ells. D’altres la rebutgen, mantenint-se en la ceguera existencial. Quan la vibració amorosa de la nostra essència es manifesta, pot generar “una eclosió intensa d’alliberament, harmonia i amor”. Crea tanta plenitud en el se, que molts no l’accepten degut que les seves creences són de viure una vida dura, de sacrifici i res se’ns regala perquè ens l’hem de suar nosaltres”. Hi ha tant d’aferrament al conegut, encara que no sigui de felicitat i amor!, que ens resistim a canviar. Tot i així, els temps que vivim ens porten al canvi. aquells que encara es resisteixen, hem d’acceptar-los amb les seves decisions preses des de la por, perquè arribarà el dia que també les seves ànimes s’alliberaran.
La Llum només ens permet veure amb claredat i amor. Quan algú la nega a la seva vida, sembla que aquesta deixa de tenir sentit, i els que així la viuen, semblen anar “cecs per la vida”. Tot i així, aquesta ceguera és temporal, perquè més tard o més d’hora també ells acceptaran els nous temps, la nova energia, la seva veritable essència crística i començaran a viure des del cor.
De quina manera els podem ajudar?
SENT TU! SIGUES TU!, i el teu Amor els abraçarà i els donarà el consol i la seguretat de començar a avançar amb el cor obert. Llavors veuran la Llum en els seus camins i l’alegria de viure aquesta vida plena de benediccions i Amor.

Arribarà el dia que els cecs veuran i sentiran la seva essència resplendir.

Que la Llum del vostre Cor il·lumini el vostre camí vers la vostra Divinitat.
Sou Llum. Sou Amor.

Que l’Amor i la Pau siguin en cadascú de vosaltres.