dijous, 10 de maig del 2018

La Pissarra


Una vegada, un alumne va entrar a la sala, on eren instruïts pels seus mestres, a una hora inhabitual. En ella va poder veure en una pissarra, a un costat de la paret principal un esquema relacionat amb el nostre procés evolutiu.  

En els següents dies, cada vegada que el jove entrava a la sala podia veure el mateix esquema, fins que va arribar el dia que aquest va desaparèixer.
Va ser a primera hora d’una tarda, quan decidí anar novament a la sala on rebia gran part de la instrucció. Va entrar-hi i veié la pissarra, però aquest cop amb un altre esquema, diferent al dels dies anteriors.

A continuació va sentir la veu del seu mestre darrera d’ell que li deia:  

-         La curiositat pot portar-te al teu despertar.
El jove es girà i digué:
-         Perdoni mestre, porto dies venint a aquí, i avui veig aquests paraules diferents als dies anteriors. Lamento haver entrat sense el seu consentiment.
-         Si estàs on estàs és perquè ha arribat la teva hora i estàs preparat per a entendre el que reps.
-         Puc fer-li una pregunta? – expressà el jove.
El mentor assentí amb el cap. A continuació el jove digué:
-         Aquests dies hi havia escrit que si ens basem en el raciocini, podem arribar a un camí sense sortida, no trobant les respostes adequades; en canvi, si ens guiem pel nostre cor, trobarem el camí de l’evolució. (Pausa). Avui llegeixo que l’”Exterior” ens portarà a un malestar a la nostra vida, mentre que la “Integritat”, ens permetrà sentir l’Amor.
Després afegí:
-         Llavors, per  què vivim en un món terrenal i material? No podríem viure en un món on l’espiritualitat predominés?
El mestre el va mirà, i després d’un breu silenci digué:
-         Per què un peix viu a l’aigua?
-         Mestre, perquè fora d’ella moriria.
-         Així igual l’ànima encarnada. El peix viu a l’aigua per a desenvolupar el seu potencial, que és nedar. Si no estigués en ella, no sabria que podria nedar i no tindria sentit la seva existència. Així l’humà viu en un món beneït pel físic. En ell s’adona que té una part més important que el que veu:  a ell mateix.
-         Quin sentit té aquesta contrarietat, mestre? – preguntà el deixeble.
-         Des que estàs a aquí, què has après?
Després d’un curt espai de reflexió, expressà:
-         Que res és el que sembla i que nosaltres podem canviar allò que no es correspon amb la nostra essència.
L’adult assentí amb el cap, fent-li un càlid somrís d’aprovació. Després va afegir:
-         No podem arribar a nosaltres si no veiem i experimentem l’allunyament de nosaltres mateixos. Viure l’espiritualitat en aquest món ens apropa a nosaltres mateixos al seguir un procés d’apropament i acceptació per a sentir aquell qui en veritat som. Sense la polaritat no arribaríem a nosaltres mateixos.
A continuació el mestre saludà al jove i sortí d’aquella sala.
El noi es quedà uns moments més. després agafà un retolador dirigint-se a la pissarra, i al final d’aquest esquema va afegir:
-         Només hi ha un camí: el del teu interior, on t’espera l’Amor i el Sentir qui ets.
Després tornà a deixar el retolador en el seu lloc. Contemplà la pissarra, el que havia escrit per a sí mateix, i es girà, disposat a sortir de la sala.
Arribant a la porta tornà a girar-se i va veure una cosa que el va sorprendre: a la pissarra havia desaparegut l’esquema i les seves paraules, apareixent un altre text que deia:

La teva presència il·lumina el camí i enalteix el sentit d’on procedeixes.
El teu cor et permetrà obrir les portes del Sentir i saber de tu”.

En aquell moment va sentir una energia que recorria tot el seu cos conforme no estava sol, sentint alhora, un gran Amor en el seu interior.
A continuació sortí, allunyant-se d’aquella sala.